ogrencı ısenız yapımı zor gıbı gozuken aslında bılen ıcın cok kolay olan bır yemek pilavın yapımı:
malzemeler:
3 bardak su(tercıhen ılık yoksa kımyasal patlamalar oluyor )
2 bardak pirinc(suya koyuyoruz ve bırkac defa suzuyoruz)
tercihe gore tel sehriye yada arpa sehrıye 1 kasık kadar
tereyagı ve mısır ozu yagı(istersenız bırını kullanabılırsınız)
1 kasık tuz
yapımı:
once tencereye(teflon olsun kesınlıkle hele ilk pilavınızsa sonu hüsran olur)tercıhen 1,5-2 kasık tereyagı koyuyoruz yarım kasık mısır ozunu de koyup atesi hafif acıyoruz.tereyagı tamamen erıdıgınde sehrıyelerı koyuyoruz ve sehrıyeler rengı sarılasana kadar pisirıyoruz sarardıkları zaman pirincimizi(suda suzulmus)dokuyoruz ve sehrıye ıle karıstırıyoruz,kavuruyoruz daha sonra suyu dokuyoruz hafif karıstırdıktan sonra bir kasık tuzumuzuda dokuyoruz ve tencerenın kapagını kapatıyoruz.(kısık ateste herzaman)pilavın suyu tamamen cekılene kadar pisiriyoruz ve hıc suyu kalmadıgında atesi kapatıyoruz ve ınanamayacaksınız pilav yaptınız