Hoşuma giden bir tarifi paylaşmak istedim,daha önce paylaşıldıysa özür dilerim.
2 tam yumurta ve 4 yumurtanın beyazını 3 tepeleme çorba kaşığı yulaf ezmesi ile karıştırın.
100 gr. yağsız beyaz beynir veya lor peynirini karışıma ekleyip iyice karıştırın.
Ben baharat olarak bir çay kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı kırmızı pul biber ekliyorum. Peynirin tuzu tuz ilave etmeme gerek bırakmıyor.
[left]http://www.mutlumikrop.com/wp-content/uploads/tok-tutan-omlet-1.jpg[/left] Can alıcı nokta maydanoz. İki tutam maydanozun yapraklarını ince ince kıyıp karışıma ilave edin.
Eğer yulaf ezmesini biraz fazla kaçırdıysanız süt ilavesi ile kıvamı tutturabilirsiniz. Çok az zeytinyağı ile yağlanmış teflon veya seramik tavanızı en geniş ocağın kısık ateşi üzerine koyun. Karışımı ortadan başlayarak eşit şekilde tavaya yayın. Tavanın mutlaka kapağı olmalı. Kapak olmazsa kısık ateşte üstü pişene kadar altı yanabilir.
Ocağın hararetine ve tavanın taban yapısına bağlı olarak yaklaşık 10 dakikada alt tarafı pişer, üst tarafı da katılaşmışsa parçalamadan omletinizi alt üst edin.
(Eğer kıvamı tutmadıysa ve çevirirken parçalanıyorsa büyük bir kapak ile çevirebilirsiniz.)
Ocak 2-3 dakika daha yansın, sonra kapatabilirsiniz. Tavayı ileri geri sallayarak pişmenin derecesini anlayabilirsiniz.
[right]http://www.mutlumikrop.com/wp-content/uploads/tok-tutan-omlet-2.jpg[/right] Omletinizin tadı biraz peynirli böreğe, biraz sade kişe benzer.
Tabağa aldıktan sonra pizza dilimleri şeklinde kesip yiyebilirsiniz.
Birlikte ve sonrasında bol su için. Yanında domates,meyve suyu ve çay çok iyi gider.
Ölçülerini almak istediğiniz karbonhidrat ve proteine göre değiştirebilirsiniz.Protein ve karbonhidratın aynı anda alınmasının ikisininde kana karışmasını yavaşlatacağını unutmayın.
[left]http://www.mutlumikrop.com/wp-content/uploads/tok-tutan-omlet-3.jpg[/left]
Küçük düzeltmelerle Dr. Dinçer Sertkaya 'dan alıntıdır.