Lor Shake

Sporcu Beslenmesinde Ozel hazirlanmis Yemek tarifleri Mix icecekler vesaire...

Moderatör: murat tahan

Kullanıcı avatarı
reverse
BB FAN
BB FAN
Mesajlar: 172
Kayıt: Temmuz 20th 2009, 11:31
Konum: İstanbul

Lor Shake

Mesajgönderen reverse » Ekim 27th 2012, 22:54

Dün akşam keşfettiğim bir buluştur Lor Shake. Belki daha önce deneyenleriniz de vardır.

2 gün önce aldığım böreklik loru nasıl tüketeceğimi kara kara düşünürken birden bir ampul yandı kafamda. Olur mu olmaz mı diye düşünmektense hemen işe koyuldum. Bilirsiniz ki böreklik diye satılan lorlar kupkuru, kireç gibi birşey oluyor. Ne sabah kahvaltıda yumurtayla ne de başka türlü pek lezzetli olmuyor.

Herneyse, yapıma geçelim.

Gerekli malzemeler:
- Böreklik lor peyniri
- Yoğurt (tercihe göre probiyotik yoğurt, kefir vs. de olabilir)
- Su

Öncelikle ne kadar lor peyniri tüketeceğinizi belirleyin. Bu miktarı derin bir kabın içine koyun.
Resim

Daha sonra, 1-1.5 çorba kaşığı kadar yoğurt ekliyoruz. Bunu neden yaptığımı bilmiyorum. İlk denememde böyle yaptım ve lezzete o kadar hayran kaldım ki başka türlü veya yoğurtsuz denemeyi düşünmedim bile. Bir orantı vermek gerekirse, lorun 5'te 1'i kadar gibi birşey ya da daha azı kafi.
Resim

Sonra bir miktar su ekliyoruz. Bu bir miktar, ayran yaparken eklediğiniz kadar olmalı. Yani lor yerine tamamen yoğurt kullanarak yaptığınız bir ayran gibi düşünün. Az su=koyu kıvam.
Resim

Sonra bu tip bir blender (veya adı herneyse) ile iyice homojen hale gelene kadar çırpıyoruz.
Resim

Sonuç: Koyu kıvamlı, köpüklü, ayran kıvamında bir içecek.
Resim

Lezzetini tarif etmem gerekirse; köy yoğurdu ile yapılmış ayran gibi. Hatta ta kendisi. Yok böyle birşey. Ortaya bu kadar lezzetli bir şey çıkacağını kesinlikle tahmin edemezdim.
Açıkçası tüketmekteki zorluğundan dolayı lor tercih etmiyordum ancak bundan sonra yatma vaktine yakın alacağım en önemli besin olacak. Safi zevk için bile içebilirim.
Mutlaka herkes bir kere de olsa denemeli.

Kullanıcı avatarı
TRUST
VIP
VIP
Mesajlar: 8553
Kayıt: Temmuz 30th 2007, 16:14
Konum: Ankara

Mesajgönderen TRUST » Ekim 28th 2012, 09:59

eline sağlık ben de tussuz lor ile buna benzer bir karışım yapıyorum süt ilave ederek...

Kullanıcı avatarı
reverse
BB FAN
BB FAN
Mesajlar: 172
Kayıt: Temmuz 20th 2009, 11:31
Konum: İstanbul

Mesajgönderen reverse » Ekim 28th 2012, 10:10

Bir ara ''İtimat'' isimli bir peynirci zincirinden lor alıyordum. Kalıp beyaz peynir gibi, tuzsuz, pasta kreması gibi bir şeydi. Onu yemekte hiç sıkıntı çekmiyordum. Ama sonra böreklik lor diye satılan lorla tanıştığım zaman o yediğimin gerçekten bir lor peyniri olmadığını anladım.
Senin tuzsuz dediğin lor da o tip bir lor ise bir de böreklik lor diye satılanı denemeni öneririm.
Sütle nasıl oluyor bilmiyorum ama benim tarif ettiğim şekli ile köy yoğurduyla yapılmış bir ayran içiyor olacaksınız.

Kullanıcı avatarı
TRUST
VIP
VIP
Mesajlar: 8553
Kayıt: Temmuz 30th 2007, 16:14
Konum: Ankara

Mesajgönderen TRUST » Ekim 28th 2012, 11:37

tuzlu tüketemiyorum ben loru.... istediğim zaman yumurtaya karıştırıyoru istediğim zaman tatlı ile tüketiyorum. Benim aldığımın yağ oranı % 3 o yüzden krema gibi olmuyor..

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Ekim 28th 2012, 11:53

Nefis bir çözüm. Lor whey (peynir altı suyu) proteininden yapılıyor. Bir de Türkiyede ucuz whey yok derler..

izmirliefe
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 372
Kayıt: Kasım 18th 2007, 13:34
Konum: İZMİR

Mesajgönderen izmirliefe » Ekim 28th 2012, 12:07

Paylaşım için teşekkürler, bende deneyeceğim

Kullanıcı avatarı
reverse
BB FAN
BB FAN
Mesajlar: 172
Kayıt: Temmuz 20th 2009, 11:31
Konum: İstanbul

Mesajgönderen reverse » Ekim 28th 2012, 12:09

@ksiren; abi bir de bunda herhangi bir katkı maddesi, tatlandırıcı, şeker, renklendirici vs. ıvız zıvır da yok. Normal bir öğün yerken bile ayran niyetine içilebilir.

Kullanıcı avatarı
L.Dean
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 335
Kayıt: Temmuz 21st 2012, 15:26

Mesajgönderen L.Dean » Ekim 28th 2012, 18:45

Çoğu kişi sevmiyor ama ben lor peynirini (böreklik) kaseden kaşıkla yiyorum,tadı güzel fakat ağzımın her yerine yapışması berbat bir şey,bunu denemek lazım :)

Kullanıcı avatarı
reverse
BB FAN
BB FAN
Mesajlar: 172
Kayıt: Temmuz 20th 2009, 11:31
Konum: İstanbul

Mesajgönderen reverse » Ekim 29th 2012, 00:01

Şu anda değişik bir yerden alınmış bir lor ile yapmış olduğum shake'i içiyorum. Tadı hiç de öyle anlattığım gibi ahım şahım değil. Bu demek oluyor ki lordan lora değişiklik gösteriyor lezzet. Bu lor tam yağlı imiş. Açık olarak aldıktan sonra naylona yapıştırılan etikette gördüm tam yağlı ibaresini. İş işten geçmiş oldu tabi.
Kısacası yağlı lor ile verim düşük.
Şimdi marketlerden markalı bir ürün alıp, lezzeti standarta bağlamam lazım. İlk hedef %3 civarı yağlı lorlar. Sanıyorum ki isabetli bir seçim olacak.

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Ekim 29th 2012, 09:23

Araştırmaya devam. Sonunda herkesin uygulayabileceği bir tarif çıkacak sayende..


“Vücut Geliştirme Sporcu Diyet - Yemek Tarifleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir