Cem abi onuda yazacaktım maden sen söyledim şimdi burada hemen yazayım.Daha dün akşam yaptım:)
yaklaşık 250 gram tavuk göğüsü-kabukları soyulmuş 4 domates - 2 yada 3 diş sarmısak-1 adet soğan-4 adet yeşil sivri biber.
İlk olarak tavuk göğüslerimizi(parçalıyoruz) 5-10 dakika arası haşlıoruz daha sonra
-tavuk
-soğan (soğanlar çok ince kıyılacak)-
-sarmısak (çok küçültülmeyecek 3 parçaya bölünürse yeter)
bir kabın içine koyuyoruz tabi tavuğu biraz klima veya pervane önünde tutun soğusun:)
bunların üstüne kimyon-kekik-nane kurusu bol-isot-hafif pul biber-karabiber ve bir kapaktan az zeytin yağı (isteğe bağlı) koyuyoruz ve karıştırıyoruz daha sonra fırın poşetine koyuyoruz yeşil sivri biberleride
ortadan 2 ve sonrada 3 parça daha böüyoruz biraz büyük kalacak onlşarıda fırın poşetine koyuyoruz başını iyice bağlıyoruz üst kısımdan 2 ayrı yere bıçak batırıp çekiyorz ve fırına atıyoruz piştiğini suyundan ve biberlerin ve domateslerin hafif karamasından anlayabilirsiniz. yanına bir de yağsız prinç lapası yaptınız mı