Vücut Geliştirme İçin En İyi 6 Besin

Egzersizler anatomi kas gelişimi vesaire.

Moderatör: murat tahan

Hasan Kalkan
Üye
Üye
Mesajlar: 43
Kayıt: Eylül 30th 2012, 14:27

Vücut Geliştirme İçin En İyi 6 Besin

Mesajgönderen Hasan Kalkan » Ağustos 15th 2013, 20:54

1.YUMURTA BEYAZI:
Bize yumurta beyazı yemeyen bir vücut geliştirmeci gösterebilirmisiniz?
Yulaf ezmesiyle karıştırıldığında yumurta beyazı vücudunuza tüm günü geçirecek gücü depolar.

Alırken neye dikkat edilmeli?
Yumurta satın alırken daima gününe dikkat edin ve çatlak olmamasına özen gösterin. Ayrıca yumurtaları buzdolabında saklayın. Buzdolabında saklamadığınızda hastalık üretmez fakat günden güne değerini kaybeder.

Nasıl pişirmelisiniz?
Yumurtanın sarısını ayırmak için çeşitli aparatlar kullanabilirsiniz. Fakat yoksa bunu elinizi kullanarak yumurtaları bir kaseye çaktıktan sonra nazik bir şekilde yapabilirsiniz. Sonra bir çırpıcı ile üzerinde kabarcıklar oluşuncaya kadar çırpın. İçine tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatı ilave enin. Teflon bir tavayı orta derecede ısıtın ve yumurta beyazını üzerine dökün. Alt tabaka piştikten sonra spatula ile pişen kısmı kaldırın ve akışkan olan kısım kayınca onunda pişmesini bekleyin. Tıpkı omlet gibi pişirin.

Besin değeri nedir?
99 kalori, 21 gr.protein, 2 gr. karbonhidrat, 0 gr.yağ, 0 gr. lif vardır.

Lezzet için sadece 1 yumurta sarısını kullanabilirsiniz. Daha fazlasını değil. Yumurta beyazını pişirirken içine yağsız lor veya peynir de ilave ederek çok daha zengin bir besin elde edebilirsiniz...

2.SIĞIR BİFTEĞİ:
Tavuk göğüs etinin bodybuildingin başlica ürünü olduğunu hepimiz biliyoruz fakat kırmızı et çok daha fazla protein ve güç sağlar.

Alırken neye dikkat edilmeli?
Daima rengi açık kırmızı etleri tercih edin. Eğer rengi hafif kahveye dönmüşse, et bozulmaya başlamıştır. En az 2,5 cm kalınlığında etrafı hafif yağlı et satın almaya çalışın.

Nasıl pişirmelisiniz?
Izgaranızı en yüksek ısıya getirin ve ısıtın. Görünen tüm yağları etten sıyırın. Eti 4-5 parçaya ayırın. Tuz, karabiber ve dilediğiniz baharat ile soslayın. Izgaraya yerleştirin ve her yüzünü 3-6 dakika pişirin.

Besin değeri nedir?
4 (ons) 124,40 gr ette 138 kalori, 24 gr.protein, 0 gr. karbonhidrat, 4 gr.yağ, 0 gr. lif vardır.

3.SOMON FİLETO:
Somon iyi yağların sağladığı fayda ile birlikte vücuda protein sağlar. Hard body çalışanlar yağ bakımından oldukça yetersiz kalırlar. Çünkü sürekli olarak sıfır yağ diyeti yaparlar. Belli başlı balıklar tüketerek günlük almanız gereken faydalı yağları böylece alabilirsiniz.

Alırken neye dikkat edilmeli?
Somon tazeyken açık turuncu bir rengi vardır ve yapış yapış bir dokusu yoktur. Daima kalın parçalarını seçin. Kuyruğa yakın olan et kısmı daha kalındır.

Nasıl pişirmelisiniz?
Filetodaki tüm kılçıkları temizleyin. Balıkları istediğiniz gibi baharatlayın. 10-14 dakika ortası pembeleşinceye kadar pişirin.

Besin değeri nedir?
4 (ons) 124,40 gr balık etinde 207 kalori, 23 gr.protein, 0 gr. karbonhidrat, 12 gr.yağ, 0 gr. lif vardır.

4.TAVUK GÖĞÜS ETİ:
Tavuk göğüs eti protein olarak zengin, yağ bakımından çok düşük ve lezzetli bir ettir. Bu nedenle vücut geliştirmeciler için olmazsa olmaz bir besindir.

Alırken neye dikkat edilmeli?
Tavuk etini kemiksiz ve derisiz olarak bol miktarda alın ve buzluğunuza depolayın. Taze tavuk beyaz değil pembemsi bir renktedir. Tüketeceğiniz zaman tavuğu gece boyunca dolapta çözdürün ve öyle pişirin.

Nasıl pişirmelisiniz?
Izgaranızı en yüksek ısıya getirin ve ısıtın. Tuz, karabiber ve dilediğiniz baharat ile soslayın. Izgaraya yerleştirin ve her yüzünü 3-6 dakika pişirin.

Besin değeri nedir?
6 (ons) 186,60 gr tavuk etinde 205 kalori, 38 gr.protein, 0 gr. karbonhidrat, 4 gr.yağ, 0 gr. lif vardır.

5.PATATES:
Bir bodyci sadece proteinle beslenmez. Karbonhidrat, çalışırken size bol miktarda enerji sağlayacaktır.
Bu besinler bodycilerin boşalmış kaslarını doldurmak için kullandığı bir yiyecektir.

Alırken neye dikkat edilmeli?
İki çeşit patates vardır. Beyaz olanlar daha çok fırınlamak için uygundur. Koyu renkli olanların besin değeri daha yüksektir. Patates seçerken çürüklerin ve filizlerin olmamasına dikkat edin. Satın alırken küçük yada orta boy patates seçin bunlar büyüklerden daha lezzetlidir.

Nasıl pişirmelisiniz?
Fırını 180 derece ısıtın. Patatesi soğuk suyun altında iyice ovarak temizleyin. Kurulayın ve çatalla üzerini birkaç yerinden delin. 1 saat fırında pişirin. Çatalı batırdığınızda yumuşadıysa pişmiş demektir.

Besin değeri nedir?
8 adet patateste 240 kalori, 4 gr.protein, 55 gr. karbonhidrat, 1 gr.yağ, 7 gr. lif vardır.

6.KUŞKONMAZ:
Büyümek için sebzeye ihtiyacınız vardır. Yeşilleri düşündüğümüzde de seçeneğiniz oldukça fazla. Brokoli, ıspanak çok fazla tavsiye edilir fakat biz kuşkonmazı su süzme özelliği nedeniyle tercih ediyoruz. Sahneye hazırlanan bodyciler kuşkonmazı yemek olarak yiyorlar ve sahne için ekstra sıkılık kazanıyorlar.

Alırken neye dikkat edilmeli?
Sapları ince yada kalın olabilir fakat kuşkonmaz yeşil renkte olmalıdır. Çürük ve filizli olmamalıdır. Uçlarındaki tomurcuklar sıkıca birleşik olmalı, soluk olmamalı. Satın aldıktan sonra 3 gün içinde tüketilmelidir.

Nasıl pişirmelisiniz?
Her sapın kökünü budayın. Eğer kalın saplı aldıysanız sebze soyucuyla alt kısmını oldukça rahat soyabilirsiniz.
Soyma işlemini yaptıktan sonra tencereye 3cm kadar su koyun ve tuz ekleyin. Kuşkonmazları tencereye yatay olarak yerleştirin. İnce saplılar için 3-4 kalın saplılar için 4-6 dakika kaynatın. Yumuşadıklarında sıcak servis yapın.

Besin değeri nedir?
4 (ons) 124,40 gr'da 27 kalori, 3 gr.protein, 5 gr. karbonhidrat, 1 gr.yağ, 2 gr. lif vardır.



ALINTIDIR...




yukarda yazılanları herkes biliyodur ama bir kez daha okunsa zararı olmaz diye düşünüyorum...

Kullanıcı avatarı
muscledude
VIP
VIP
Mesajlar: 862
Kayıt: Temmuz 4th 2013, 10:38
Konum: Istanbul

Mesajgönderen muscledude » Ağustos 15th 2013, 21:03

Ay başı ! < :))))

Kullanıcı avatarı
KiloProblemli
VIP
VIP
Mesajlar: 754
Kayıt: Ocak 13th 2013, 14:04
Konum: Ankara

Mesajgönderen KiloProblemli » Ağustos 15th 2013, 22:07

Sığır bifteğinin daha çok protein olduğunu biliyoruzda tavuk 10 tl biftek 40 (:

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Ağustos 16th 2013, 12:02

Bence bu çok zayıf bir makale.. 1980'lerde kalmış eski inanışlarla dolu, tavsiyeler dayanaksız ve çoğu bence yanlış..

Kullanıcı avatarı
KiloProblemli
VIP
VIP
Mesajlar: 754
Kayıt: Ocak 13th 2013, 14:04
Konum: Ankara

Mesajgönderen KiloProblemli » Ağustos 16th 2013, 14:04

Neden abi gayet mantıklı?

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Ağustos 17th 2013, 13:45

Senin düşüncelerine uygun olması başka, mantıklı olması başka. Mantıklı olması için ileri sürülen iddiaların açıklanması lazım. Sadece "böyledir" demek nasıl mantıklı olabilir?

Makaleyi sevmedim çünkü;
-İddialar açıklanmıyor, hiç bir kaynağa dayandırılmıyor.
-Kanıtsız bir çok iddia "böyledir" diye ortaya atılmış.
-Kötü tercüme; "sahneye hazırlanan bodyciler", "ons"....
-Eskiden inalınan bazı kanıtsız önyargılar tekrar ediliyor sadece.

Grrr..

Kullanıcı avatarı
KiloProblemli
VIP
VIP
Mesajlar: 754
Kayıt: Ocak 13th 2013, 14:04
Konum: Ankara

Mesajgönderen KiloProblemli » Ağustos 17th 2013, 14:39

:) Herşeyde böyle kanıt isteyip iddayı geri teptirmene bayılıyorum abi


“Vücut Geliştirme Makaleler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir