pilav ve tavuğun buluşması:
öncelikle teflon tencereyi alırız (teflon olmasına özen gösterin yoksa harç kıvamına geliyor tencere ile birlikte atmak zorunda kalıyosunuz).2 bardak pirinç sıcak suyla yıkanır süzülür.700 gr kadar tavuk göğüs kuşbaşı kesilir.tencereye 5 damla kadar orjinal zeytin yağı konur.(tercihen tariş. marka yasak değildir umarım )ardından tavuklar tencereye konur beyaz rengi alana kadar kavrulur.daha sonra pirinçler tencereye konur bir müddet daha kavrulmaya devam edilir.üzerini tamamen kaplayacak kadar sıcak su konur.tamamen tuzsuz tüketmek çok zor azıcık tuz eklenebilir. 15-20 dk kısık ateşte pişirilir.yanında 500gr yoğurtla iki kişi (tercihen partner) afiyetle yenir.yemeğin yakşalık maliyeti tüp ve yoğurt dahil 8,5 ytl afiyet olsun...fotoğrafını çekip en kısa zamanda beğeninize suncam