İste Pilav

Sporcu Beslenmesinde Ozel hazirlanmis Yemek tarifleri Mix icecekler vesaire...

Moderatör: murat tahan

Rambo53
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 277
Kayıt: Nisan 13th 2007, 17:17

İste Pilav

Mesajgönderen Rambo53 » Nisan 16th 2007, 02:14

ogrencı ısenız yapımı zor gıbı gozuken aslında bılen ıcın cok kolay olan bır yemek pilavın yapımı:
malzemeler:
3 bardak su(tercıhen ılık yoksa kımyasal patlamalar oluyor :) )
2 bardak pirinc(suya koyuyoruz ve bırkac defa suzuyoruz)
tercihe gore tel sehriye yada arpa sehrıye 1 kasık kadar
tereyagı ve mısır ozu yagı(istersenız bırını kullanabılırsınız)
1 kasık tuz
yapımı:
once tencereye(teflon olsun kesınlıkle hele ilk pilavınızsa sonu hüsran olur)tercıhen 1,5-2 kasık tereyagı koyuyoruz yarım kasık mısır ozunu de koyup atesi hafif acıyoruz.tereyagı tamamen erıdıgınde sehrıyelerı koyuyoruz ve sehrıyeler rengı sarılasana kadar pisirıyoruz sarardıkları zaman pirincimizi(suda suzulmus)dokuyoruz ve sehrıye ıle karıstırıyoruz,kavuruyoruz daha sonra suyu dokuyoruz hafif karıstırdıktan sonra bir kasık tuzumuzuda dokuyoruz ve tencerenın kapagını kapatıyoruz.(kısık ateste herzaman)pilavın suyu tamamen cekılene kadar pisiriyoruz ve hıc suyu kalmadıgında atesi kapatıyoruz ve ınanamayacaksınız pilav yaptınız :sad:

fehmi
VIP
VIP
Mesajlar: 623
Kayıt: Temmuz 6th 2006, 15:01
Konum: ERZURUM

Mesajgönderen fehmi » Nisan 16th 2007, 17:18

daha pratiğini söliim:

1 bardak pirinç birbuçuk bardak su 1 çay kaşığı tuz 10 dk sonra lapanızı

yiyebilirsiniz.

Rambo53
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 277
Kayıt: Nisan 13th 2007, 17:17

Mesajgönderen Rambo53 » Nisan 16th 2007, 18:09

benımdı 3-4 kısılık sen biraz bencilsin :sad:

Kemal17
VIP
VIP
Mesajlar: 1628
Kayıt: Ocak 24th 2006, 12:53
Konum: istanbul

Mesajgönderen Kemal17 » Nisan 17th 2007, 12:40

fehmi kendine göre doğru söylemiş öğrenci oldukları için pek fazla tüketende olmaz lapayı tek fehmi yiyordur lapayı o yüzden yeterde artar : D

Rambo53
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 277
Kayıt: Nisan 13th 2007, 17:17

Mesajgönderen Rambo53 » Nisan 17th 2007, 12:43

pilavı kotu yapınca arkadaslar yemıyor hepsı bana kalıyor zaten :sad:

fehmi
VIP
VIP
Mesajlar: 623
Kayıt: Temmuz 6th 2006, 15:01
Konum: ERZURUM

Mesajgönderen fehmi » Nisan 17th 2007, 19:27

hehehe kemal bak biliyo işi ben ölçüyle yediğim için biraz bencilim : )
sonradan koca tencereden 200 gr pilavı seçmek daha zor oluyo : ) )
yanına da 150-200 gr tavuk .üstüne de 1 kaşık sızma zeytinyağını arkadaşların şaşkın bakışları arasında kemali afiyetle mideye indirince bir öğün tamamlanıyo .geriye kalıyo bunun gibi bir büyük öğün ve kahvaltı,antrenman öncesi ve sonrası öğünler ...

sarenus
Yeni Üye
Yeni Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: Temmuz 25th 2007, 09:09

Mesajgönderen sarenus » Temmuz 25th 2007, 11:30

merhaba,
bende bu konu hakkında yorum yapma ihtiyacı duyuyorum. ben iran usulü pilav yerim herzaman. nmerak edenler için söylüyorum; aksarayda restorantı var.
pilavın yaılışı; önce pirinç makarna gibi haşlanıyor. pirinç hafif krılıganlık özelliğine sahip olunça süzülüyor. böylece midemizi rahatsız eden ve kilo almamızada sebep olan nişasta atılmış oluyor. daha sonra teflon tencerede kısık ateşte buharıyla pişiriliyor. yaniiçine 1 damla yağ koymanıza bile gerekyok. tercihegöre koyabilirsiniz tabi. tarifi iran lokantasından aldım :)
pilavı yaparken iranpirincini kullanmaya dikkat edin . uzun ve ince bir yapısı var.
selamlar.

Kullanıcı avatarı
ismailtudam
Üye
Üye
Mesajlar: 41
Kayıt: Eylül 14th 2007, 21:24

Mesajgönderen ismailtudam » Aralık 20th 2007, 16:17

sarenus dediklerin uygun geldi denemeye kalktım ve iran pirinci dediğin sanırım basmati hintlilerinde aynı sonuç mükemmel oldu öneririm

Kullanıcı avatarı
yusuf yılmaz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 2020
Kayıt: Kasım 19th 2007, 21:44
Konum: kozyatağı k-2 plaza

Mesajgönderen yusuf yılmaz » Aralık 20th 2007, 19:00

uncle bans i alın atın mısır patlatma makinesine ne tuz var ne yağ avuç avuç yiyin

Kullanıcı avatarı
ahmet canaydin
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 292
Kayıt: Kasım 30th 2005, 07:35
Konum: izmir

Mesajgönderen ahmet canaydin » Aralık 24th 2007, 17:13

kahverengi pirinçten bahseden olmamış.Benim pirinç konusundaki önerim kahverengi pirinç yemeniz.


“Vücut Geliştirme Sporcu Diyet - Yemek Tarifleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir