Nasıl protein barı yapılır

Sporcu Beslenmesinde Ozel hazirlanmis Yemek tarifleri Mix icecekler vesaire...

Moderatör: murat tahan

meric temur
VIP
VIP
Mesajlar: 760
Kayıt: Ekim 14th 2006, 23:18
Konum: İzmir

Nasıl protein barı yapılır

Mesajgönderen meric temur » Aralık 18th 2006, 17:25

[glow=red]Nasıl Besleyici Protein Barı Yapılır [/glow]

Paketlenmiş protein barın neredeyse dörtte biri fiyatına mal olan ve içinde gliserin, katkı maddesi ve şekeri olmayan küçük muhteşem bir protein barı! Bu yapılması kolay düşük yağlı protein barları lif açısından çok zengin ve üstüne doğal fıstık ezmesi sürülünce muhteşem bir tada sahip oluyor. Bir protein içeceği ile beraber alınırsa, ikisi çok dengeli bir öğün oluşturur

Her porsiyon için: Kalori- 140 Kcal Karbonhidrat- 23gr Protein- 15gr Yağ- 0.5gr Lif- 4gr

İhtiyacınız Olanlar:

3 1/2 kap yulaf
1 1/2 kap toz halinde yağsız süt
1 kap şekersiz(diyabetik) krep şurubu
2 dövülmüş yumurta beyazı
1/4 kap portakal suyu
1 yemek kaşığı vanilya
1/4 kap doğal elma püresi
4 kepçe çikolata veya vanilyalı protein tozu

Nasıl Yapılacağı:

1. Fırını önceden 325° ısıtın. Bütün kuru maddeleri bir kaba koyun ve iyice karıştırın.

2. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını, portakal suyunu, elma püresi ve şekersiz şurubu birleştirin ve iyice harman haline gelinceye kadar karıştırın.

3. Sıvı karışımı kuru maddeler ile birleştirip iyice karıştırın. Kurabiye hamuru gibi koyu bir kıvamı olacak.

4. Hamuru dibi tutmayan sprey ile kaplanmış bir pişirme kağıdına yayın. Daha kalın barlar için 9x12'lik pişirme çanağı kullanın. Kenarlar gevrek ve kahverengi olana kadar pişirin. (Barın kalınlığına bağlı olarak 15 dakika kadar)

5. 10 bar haline gelicek şekilde kesin ve havasız kapta dondurun.

Tavsiyeler:

Eğer daha ıslak bir kıvam istiyorsanız, yumuşatmak için karışıma daha fazla elma püresi ekleyin.
Elma püresi ile pişirme: Tarifteki yağ yerine aynı miktarda elma püresi kullanabileceğinizi biliyormusunuz? Elma püresi aynı nemi sağlayacak ama fazla yağ olmayacak ve tadı değişmeyecek.
Barlar ayrıcadonmuş ve yemeden önce mikrodalgada çözülerek yenebilir.

Misafir

Mesajgönderen Misafir » Aralık 18th 2006, 17:33

dövülmüş yumurta beyazı nasıl oluyorrr

meric temur
VIP
VIP
Mesajlar: 760
Kayıt: Ekim 14th 2006, 23:18
Konum: İzmir

Mesajgönderen meric temur » Aralık 18th 2006, 17:37

tenha bir köşede sıkıştırılıp tartaklanmak suretiyle ağzı burnu kırılmış gibi oluyor :sad: çırpılmış diyelim dövülmüş yerine

eye of tiger
Üye
Üye
Mesajlar: 26
Kayıt: Aralık 6th 2006, 13:49

Mesajgönderen eye of tiger » Aralık 18th 2006, 23:08

hahahahahhahahahhahahahahaha

Kullanıcı avatarı
kumsuz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 5148
Kayıt: Kasım 24th 2005, 08:19
Konum: istanbul
İletişim:

Mesajgönderen kumsuz » Aralık 19th 2006, 08:07

yaaaa mutfak işlerinden ne kadar anladığın da buradan anlasılıyor.. :sad:
ama bahsi gecen protein barı deneyeceğim.

Kullanıcı avatarı
kumsuz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 5148
Kayıt: Kasım 24th 2005, 08:19
Konum: istanbul
İletişim:

Mesajgönderen kumsuz » Aralık 19th 2006, 08:08

ayrıca niye misafir olarak görünüyrum ben yukarıda.

meric temur
VIP
VIP
Mesajlar: 760
Kayıt: Ekim 14th 2006, 23:18
Konum: İzmir

Mesajgönderen meric temur » Aralık 19th 2006, 10:15

aa o senmiydin :sad: bende adam sırf bana laf yetiştirmek için üye oldu sanmıştım

Kullanıcı avatarı
kumsuz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 5148
Kayıt: Kasım 24th 2005, 08:19
Konum: istanbul
İletişim:

Mesajgönderen kumsuz » Aralık 19th 2006, 12:37

2 dövülmüş yumurta beyazı
sarsılmış yağsız süt
rencide olmuş krep şurubu
tartaklanmış portakal suyu
tacize uğramış vanilya
essek sudan gelene kadar dövülmüş elma püresi

:sad: :sad: :sad: :sad:

meric temur
VIP
VIP
Mesajlar: 760
Kayıt: Ekim 14th 2006, 23:18
Konum: İzmir

Mesajgönderen meric temur » Aralık 19th 2006, 12:41

hahahahahah :-x

Kullanıcı avatarı
kumsuz
Yarışmacı
Yarışmacı
Mesajlar: 5148
Kayıt: Kasım 24th 2005, 08:19
Konum: istanbul
İletişim:

Mesajgönderen kumsuz » Aralık 19th 2006, 15:29

Bende de bir yemek önerisi.
Yulaf 200 gr
10 yumurta beyazı
2 sarısı
500 gr küçük küçük parçalanmış sağlam hırpalanmış tavukJ
50 gr lor peyniri.
Kabuğu soyulmuş küp küp kesilmiş 2-3 domates
2 yeşil biber
doğranmış maydanoz
baharatını tuzunu kafanıza göre koyun.

fırın tepsini ısıtın 1 tatlı kasığı zeytin yağını koyup üzerinde gezdirin ki malzemeler yapışmasın..

yukarıda verilen malzeme leri (1 yumurta sarısı hariç) büyük birkapta karıştırın.
Ben malzemeleri tek tek blendıra atıyorum sonra da büyük bir kaba koyup orada da karıştırıyorum.
En son tepsiye dökün ..her yer aynı yükseklikte olacak şekilde yayın tepsiye.
Kalan yumurta sarısını da bir fırça ile üstüne sürün...15-20 dk da hazır.piştimi süper bi görüntüsü oluyor...

Gün içinde birkaç öğünde yiyorum ..tadı süüperr.ve yulaf,yumurta yiyemeyenler için süper bi çözüm


“Vücut Geliştirme Sporcu Diyet - Yemek Tarifleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

cron