Proteinli kek tarifi

Sporcu Beslenmesinde Ozel hazirlanmis Yemek tarifleri Mix icecekler vesaire...

Moderatör: murat tahan

hipno
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 426
Kayıt: Nisan 18th 2011, 12:44
Konum: İstanbul

Proteinli kek tarifi

Mesajgönderen hipno » Kasım 24th 2011, 15:30

Az önce yapmış bulunmaktayım akşama resimleride koyabilirim inşallah ama ilk defa yaptığım için ve tecrübem olmadığı için biraz fiyaskolar oldu hiç yağ koymadığım ve kalıbı yağlamadığım için yapıştı :) fotograf koymamamın sebebide bu aslında ama besin değeri olarak ve lezzet bakımından iyi antiremandan önce protein bar yerine yiyile bilip okul iş gibi yanımızda çok kolayca taşına bilir. Aslında bu konuyu iskelet ele alıp çok güzel bi şekilde resimlendirip kendisi yapa bilir diye düşünüyorum :) tarife geçelim

Malzemeler

9 Yumurta beyazı

3-4 Ölcek whey(çikolatalı olması şiddetle önerilir)

2.5 ölçek creatin(Elde varsa)

1.5 ölçek glutamine(elde varsa)

1 Avuç ceviz

3-3,5 bardak yulaf ezmesi

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 bardak 0 yağlı süt

20-25 tane sacarin tanesi veya tatlandırıcı toz(Bilirsiniz normalde 2 koca bardak şeker koyarlar içine)

1 adet limonun kabuğu rendelenmiş hali

2 kaşık sıvı yağ ( Fındık yağı öneririm ben kullanmadım ilk olduğu için ama 2. seferde yağ koyucam)

Yapılımı:

Önce 0 yağlı sütümüzde tatlandırıcılarımızı eritip blenderimizin içine döküp yumurtalarımızı beyazından ayırıp blendere katalım ve geriye kalan diğer ürünlerimizide blendere atıp iyi bi şekilde karıştıralım yulaf ezmesi un gibi olana kadar karıştırdıkdan sonra kalıbımızı biraz fındık yağı ile ıslatalım yapışmaması için(benim en büyük hatam burda oldu bence) Sonra kalıba döküp 150 derecelik fırına verelim kekimizi pişene kadar pişirelim çatalla kontrol ederiz. piştikten sonra onları dilim dilim çıkartıp akşamları çayımızın yanına veya antremandan önce protein bar misali yanımıza alır veya okula iş yerine götürürüz taşıması bakımından kolay besleyici bakımdan çok sağlam bi ürün.

Kullanıcı avatarı
themaninblack
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 369
Kayıt: Mayıs 5th 2008, 22:21

Mesajgönderen themaninblack » Kasım 24th 2011, 19:50

birader bu olay zahmetliymis yau.
en iyisi protein pancake'e devam :)

Muhteris
VIP
VIP
Mesajlar: 748
Kayıt: Şubat 5th 2009, 15:36
Konum: İzmir

Mesajgönderen Muhteris » Kasım 24th 2011, 20:10

aşçılar forumda çoğalıyor hadi bakalım :)

Kullanıcı avatarı
reverse
BB FAN
BB FAN
Mesajlar: 172
Kayıt: Temmuz 20th 2009, 11:31
Konum: İstanbul

Mesajgönderen reverse » Kasım 24th 2011, 23:14

Piyasada başı çeken markalar hangi tür üretim tekniğini kullanıp, ısıl işlem görmeyen protein tozları üreteceğini şaşırmışken, siz alıp bunu bir de fırında mı pişiriyorsunuz?
Protein oranı ve kalitesini ciddi şekilde düşüreceğini sanıyorum böyle bir işlemin.

Animalize
VIP
VIP
Mesajlar: 949
Kayıt: Eylül 28th 2008, 20:08
Konum: London
İletişim:

Re: Proteinli kek tarifi

Mesajgönderen Animalize » Kasım 24th 2011, 23:26

hipno yazdı:Az önce yapmış bulunmaktayım akşama resimleride koyabilirim inşallah ama ilk defa yaptığım için ve tecrübem olmadığı için biraz fiyaskolar oldu hiç yağ koymadığım ve kalıbı yağlamadığım için yapıştı :) fotograf koymamamın sebebide bu aslında ama besin değeri olarak ve lezzet bakımından iyi antiremandan önce protein bar yerine yiyile bilip okul iş gibi yanımızda çok kolayca taşına bilir. Aslında bu konuyu iskelet ele alıp çok güzel bi şekilde resimlendirip kendisi yapa bilir diye düşünüyorum :) tarife geçelim

Malzemeler

9 Yumurta beyazı

3-4 Ölcek whey(çikolatalı olması şiddetle önerilir)

2.5 ölçek creatin(Elde varsa)

1.5 ölçek glutamine(elde varsa)

1 Avuç ceviz

3-3,5 bardak yulaf ezmesi

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 bardak 0 yağlı süt

20-25 tane sacarin tanesi veya tatlandırıcı toz(Bilirsiniz normalde 2 koca bardak şeker koyarlar içine)

1 adet limonun kabuğu rendelenmiş hali

2 kaşık sıvı yağ ( Fındık yağı öneririm ben kullanmadım ilk olduğu için ama 2. seferde yağ koyucam)

Yapılımı:

Önce 0 yağlı sütümüzde tatlandırıcılarımızı eritip blenderimizin içine döküp yumurtalarımızı beyazından ayırıp blendere katalım ve geriye kalan diğer ürünlerimizide blendere atıp iyi bi şekilde karıştıralım yulaf ezmesi un gibi olana kadar karıştırdıkdan sonra kalıbımızı biraz fındık yağı ile ıslatalım yapışmaması için(benim en büyük hatam burda oldu bence) Sonra kalıba döküp 150 derecelik fırına verelim kekimizi pişene kadar pişirelim çatalla kontrol ederiz. piştikten sonra onları dilim dilim çıkartıp akşamları çayımızın yanına veya antremandan önce protein bar misali yanımıza alır veya okula iş yerine götürürüz taşıması bakımından kolay besleyici bakımdan çok sağlam bi ürün.




Bence de cok basarili bir yemek tarifi degil bizler icin. Glutamin,protein tozu ve creatini firinda yuksek isiya tutmak ne kadar mantikli bilemiyorum acikcasi.

Kullanıcı avatarı
castro
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 236
Kayıt: Ağustos 2nd 2011, 19:48
Konum: New Jersey

Mesajgönderen castro » Kasım 25th 2011, 00:09

acıkcası ben önermiyorum

Kullanıcı avatarı
jormakka
Moderator
Moderator
Mesajlar: 1736
Kayıt: Ekim 24th 2009, 15:03

Mesajgönderen jormakka » Kasım 25th 2011, 01:56

Türkiye de var mi bilmiyorum ama kekler icin bulabileceginiz tariflerde margarin/tereyagi yerine ayni miktarda "elma özü" kullanarak cok leziz kekler yapabilirsiniz. Tatlandirici yerine de Stevia, o kadar yapay tadi yok.

Kullanıcı avatarı
TRUST
VIP
VIP
Mesajlar: 8553
Kayıt: Temmuz 30th 2007, 16:14
Konum: Ankara

Mesajgönderen TRUST » Kasım 26th 2011, 22:39

steviA TÜRKİYEDE PEK SATILMIYOR ASLINDA EN SAĞLIKLISI


“Vücut Geliştirme Sporcu Diyet - Yemek Tarifleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

cron