Haşlama Tavuklu:)

Sporcu Beslenmesinde Ozel hazirlanmis Yemek tarifleri Mix icecekler vesaire...

Moderatör: murat tahan

Kullanıcı avatarı
CİHAN ARTK
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 244
Kayıt: Mart 24th 2010, 23:56
Konum: MARDİN

Haşlama Tavuklu:)

Mesajgönderen CİHAN ARTK » Temmuz 21st 2011, 09:57

Önce yaklaşık 250 gram tavuk göğüsünü 7-8 parçaya bölüyoruz tuzluyoruz.Arkasından 3-4 adet orta boy patatesi soyuyoruz ve küp küp kesiminden biraz dha büyük parçalara ayırıyoruz ve soğanımızıda 1 adet ince ince kesip parçalıyoruz.Tencereye şu koyuyoruz ve bu 3 arkadaşı atıyoruz suya biraz nane koyuyoruz kuru veya taze olabilir yemeklerle haşlanması için patatesler yumuşudağında yemek olmuş demektir.Olan yemeğimizi 2 kişiliktir .Afiye olsun.

Kullanıcı avatarı
TRUST
VIP
VIP
Mesajlar: 8553
Kayıt: Temmuz 30th 2007, 16:14
Konum: Ankara

Mesajgönderen TRUST » Temmuz 21st 2011, 16:05

eline sağlık :) yaratıcı ve pratik tariflere ihtiyaç var her zaman

Kullanıcı avatarı
CİHAN ARTK
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 244
Kayıt: Mart 24th 2010, 23:56
Konum: MARDİN

Mesajgönderen CİHAN ARTK » Temmuz 21st 2011, 18:58

Afiyet olsun elimde bir kaç tarif daha var :))

Kullanıcı avatarı
biyologcem
VIP
VIP
Mesajlar: 4729
Kayıt: Mayıs 5th 2009, 10:00
Konum: istanbul

Mesajgönderen biyologcem » Temmuz 22nd 2011, 22:08

fırında fırın poşetinde tavuk veya kırmızı et -ne olursa artık- deneyen varmı..yağ falan koyulmadan yapılabiliyor..ve çoook lezzetli oluyor...

srht dmrs
VIP
VIP
Mesajlar: 5716
Kayıt: Nisan 26th 2008, 23:41
Konum: İSTANBUL / Esenler

Mesajgönderen srht dmrs » Temmuz 23rd 2011, 09:46

Yanlışın var ammocihe

250 gr tavuk tek kişilik bir yemektir. :) bana göre

Kullanıcı avatarı
CİHAN ARTK
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 244
Kayıt: Mart 24th 2010, 23:56
Konum: MARDİN

Mesajgönderen CİHAN ARTK » Temmuz 23rd 2011, 11:36

Cem abi onuda yazacaktım maden sen söyledim şimdi burada hemen yazayım.Daha dün akşam yaptım:)

yaklaşık 250 gram tavuk göğüsü-kabukları soyulmuş 4 domates - 2 yada 3 diş sarmısak-1 adet soğan-4 adet yeşil sivri biber.

İlk olarak tavuk göğüslerimizi(parçalıyoruz) 5-10 dakika arası haşlıoruz daha sonra
-tavuk
-soğan (soğanlar çok ince kıyılacak)-
-sarmısak (çok küçültülmeyecek 3 parçaya bölünürse yeter)

bir kabın içine koyuyoruz tabi tavuğu biraz klima veya pervane önünde tutun soğusun:)
bunların üstüne kimyon-kekik-nane kurusu bol-isot-hafif pul biber-karabiber ve bir kapaktan az zeytin yağı (isteğe bağlı) koyuyoruz ve karıştırıyoruz daha sonra fırın poşetine koyuyoruz yeşil sivri biberleride
ortadan 2 ve sonrada 3 parça daha böüyoruz biraz büyük kalacak onlşarıda fırın poşetine koyuyoruz başını iyice bağlıyoruz üst kısımdan 2 ayrı yere bıçak batırıp çekiyorz ve fırına atıyoruz piştiğini suyundan ve biberlerin ve domateslerin hafif karamasından anlayabilirsiniz. yanına bir de yağsız prinç lapası yaptınız mı :)

Kullanıcı avatarı
CİHAN ARTK
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 244
Kayıt: Mart 24th 2010, 23:56
Konum: MARDİN

Mesajgönderen CİHAN ARTK » Temmuz 23rd 2011, 11:37

Serhat hocam itiraf edeyim bende tek kişi yiyiyorum 250 gram tavuklu yemeğimi ve tek öğünde :)

magicarzouz
VIP
VIP
Mesajlar: 1244
Kayıt: Ocak 25th 2010, 21:32
Konum: İstanbul

Mesajgönderen magicarzouz » Temmuz 23rd 2011, 15:00

Sitenin yeni yüzünde böyle tarifleri daha çok bekliyoruz,
Hatta ammocihe ile haftanın yemeği gibi bir köşe yapabiliriz. : )
Yalnız işin biraz da görsel kısmı olsa tadından yenmez.

Kullanıcı avatarı
biyologcem
VIP
VIP
Mesajlar: 4729
Kayıt: Mayıs 5th 2009, 10:00
Konum: istanbul

Mesajgönderen biyologcem » Temmuz 23rd 2011, 22:34

ammocihe fırın poşeti kullandığında eti haşlamana ve parçalamana hiç gerek yok.istersen tavuğu tüm koy yinede pişer.bir kapta eti baharat tuz vs e bula..poşetin içine bir çorba kaşığı un at.sonra biber soğan vs ha birde patates te atabilirsin.-patatesler lokum gibi oluyor...büyük büyük atabilirsin.soyup.poşeti bağla.fırına at.poşete delikler açılmalı ki patlamasın.200 dercede 1 saat pişsin.lokum lokum.
ha 250 gr tek öğünde bana yetmez yav.

Kullanıcı avatarı
vücutcuu
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 433
Kayıt: Haziran 23rd 2011, 16:44
Konum: Trabzon

Mesajgönderen vücutcuu » Temmuz 23rd 2011, 22:53

Karnım acıktı ya bu saatte :D güzel tarifmiş.


“Vücut Geliştirme Sporcu Diyet - Yemek Tarifleri” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir