-!!!!!!!!!!!!!-
Sürekli sporcu arkadaşlarımızla yapıp yediğimiz bir mönü en bahsetmek istedim. Biz aramızda Chickenfly(uçantavuk) diyorduk. belli bir ismi olmadığı için bu şekilde söylenmişti. Ama eminimki Ülkemizde bunun ismi vardır. Bu konuda güzel sofralarımıza haksızlık etmek istemem ve şimdiden ahçılarımızdan özür dilerim.
MALZEMELER
* 1 tavuk göğsü
* 3 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı su
* Yarım limon suyu
* 2 diş sarımsak
* 1 yumurta
* Bir çay kaşığı körü
* Bir çay kaşığı kekik
* Kırmızı pul biber
* Tuz
* Maydonoz
YAPILIŞI
Tavuk iyice yıkanır. Keskin bir bıçak yardımı ile şerit halinde kesilir. İnce flotolar elde edilir. Derince bir kâsenin içine su, un ve bir yumurta kırılır. Körü, kekik, pul biber ve tuz ilave edilir. Çatalla bu karışım iyice çırpılır. Sarımsaklar bu karışıma rendelenerek ilave edilir. İnce floto şeklinde kesilen tavuk etleri bu karışımın içine atılır. Tavuklar sosa bulanır. Kızartılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartılır. Fazla yağ kâğıt havlu ile alınır. Tavuğun kenarına maydonozlar süslenerek konulur ve üzerine limon sıkılır(sadece maydonoza). Servis tabağında sıcak servis yapılır.