Kilo ve güç orantısı nedir?

Egzersizler anatomi kas gelişimi vesaire.

Moderatör: murat tahan

Kullanıcı avatarı
reverse
BB FAN
BB FAN
Mesajlar: 172
Kayıt: Temmuz 20th 2009, 11:31
Konum: İstanbul

Mesajgönderen reverse » Şubat 18th 2013, 09:45

sebastian; farkında olmadan kırdıysam özür dilerim.
Yani yaptığım şeyin farkında değilim. Senin de cevabını okudum daha sonra en son cevabı yazan ksiren olunca ona hitaben yazmışım.
Sana da cevabın için teşekkürler tabi ki.
Görüşmek üzere.

Kullanıcı avatarı
KiloProblemli
VIP
VIP
Mesajlar: 754
Kayıt: Ocak 13th 2013, 14:04
Konum: Ankara

Mesajgönderen KiloProblemli » Ağustos 10th 2013, 01:21

Abi ben küçüklüğümden beri yaşıtlarımdan hep şişmandım,halada öyleyim ve ben küçüklüğümden beri yaşıtlarımdan çok güçlü oldum halada öyleyim ben bu fikre katılıyorum nekadar tartışılsada iri olan insan bence her zaman daha güçlüdür mesela 70 kg adamda 40 kg kas olsun 100 kg adamdada 40 kg kas olsun bastıkları ağırlıklar bence kıyaslanamaz bile 100kg adamın her koşulda geçiceğine inanıyorum

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Ağustos 10th 2013, 14:51

KiloProblemli yazdı:Abi ben küçüklüğümden beri yaşıtlarımdan hep şişmandım,halada öyleyim ve ben küçüklüğümden beri yaşıtlarımdan çok güçlü oldum halada öyleyim ben bu fikre katılıyorum nekadar tartışılsada iri olan insan bence her zaman daha güçlüdür mesela 70 kg adamda 40 kg kas olsun 100 kg adamdada 40 kg kas olsun bastıkları ağırlıklar bence kıyaslanamaz bile 100kg adamın her koşulda geçiceğine inanıyorum
Öncelikle bu çok ilginç başlığı güncellediğin için teşekkürler.

Vucuttaki yağ miktarının çok olması bence asla güç artışına sebep olmuyor. Güç üreten şey kas dokusu ve kasların bağ dokular vasıtasıyla iskeleti hareket ettirmesi. Buna göre kasları, bağları ve kemikleri güçlendirmek gücü arttırabilir. Yağ dokusunun güç üretimiyle hiç bir alakası yok.

Yağ dokusunun enerjiyi arttırdığı meselesi de ultra mantıksız...

Kas kütlesi ve diğer anatomik yapı aynıysa, yağ miktarının güç üretimiyle hiç bir alakası yok bence. Hatta yağ miktarı yüksekliğinin çoğu sporda performansı kötü etkileyeceği kesin.

Kullanıcı avatarı
KiloProblemli
VIP
VIP
Mesajlar: 754
Kayıt: Ocak 13th 2013, 14:04
Konum: Ankara

Mesajgönderen KiloProblemli » Ağustos 10th 2013, 15:55

Kemal abi ,bende enerjiyi arttırdığını mantıksız buluyorum hatta bence yağ dokusu enerjiyi azaltır sen mesela %10 yağlı biriyle aynı gıdayı yersen bu vücuda yetersiz kalıcağından enerji düşer.Peki acaba şöyle bişey olabilirmi.Şimdi ben dediğim gibi küçüklüğümden beri şişmanım ve bu aralar 12 kg verdim ve acayip sağlam duruşlu calf'larım ortaya çıktı.Ben bu kilomu yıllardır bacaklarıma bindirdiğim için onlarda saolsunlar hiç pes etmeden beni taşıdılar :D neyse dağıtmıyım ben bu kadar ağırlığı bacaklara bindirdiğim için bacaklarım diğer yaşıtlarıma göre çok daha fazla geliştiğini farkettim.Mesela şöyle düşünüyorum ben liseye geçtiğimde 100 kg ydim diyelim benim bi yaşıtım 70 kg idi.Ben bu çocuğa göre her saniye 30 kg daha fazla ağırlıkla geziyodum ve bu bacaklarımı geliştirmemde etkili oldu.Belki bu yağ-güç orantısını böyle bişeye bağlıyabiliriz

sebastian
VIP
VIP
Mesajlar: 788
Kayıt: Mayıs 23rd 2012, 22:32

Mesajgönderen sebastian » Ağustos 10th 2013, 19:05

Bu tartışmanın sebebi nedir biliyor musunuz ? Vücut geliştirme hegomonyasının bir getirisidir...

Güç nedir ? kuvvet nedir önce bunu açıklamak gerekiyor ?

Bir ağırlığı kaldırmak güçle ilgilidir bunda herkes hemfikir oluyor ancak aynı kişiye 50 kg cılız bayan halterci senden daha güçlü o halde deyince kadın benden nasıl güçlü olur diye erkeklik egosu mantığını bastırıyor...ee sen değilmiydin başkasına daha fazla ağırlık kaldırıyorsun diye hava yapan ? sen salondaki diğer kişiyle kendini böyle kıyaslıyordun ama değil mi ?

Yağın enerjiyi artırma olayı gene yanlış anlayanlar var; belli miktar miktar yağ bazı dallarda yakıt olarak enerji sağlabilir belki bilemem maratoncularda vs ancak bunu gelipte sokaktaki şişman adamın enerjik olacağını çünkü yağı bol olduğunu söylemek yanlışlığı arasındaki farkında anlamak lazım, ikisi bambaşka konular...

Kullanıcı avatarı
Kemal Siren
VIP
VIP
Mesajlar: 4633
Kayıt: Ocak 9th 2009, 11:08

Mesajgönderen Kemal Siren » Ağustos 14th 2013, 11:01

Farklı bireyleri karşılaştırınca kafamız karışabilir. 50kg cılız kadın halterci ağırlık çalışan 90kg bir erkekten çok daha fazla ağırlıkla koparma-silkme yapabiliyorsa, bunun kütleyle alakası olmayan sebepleri vardır.
Mesela;
-sinir sistemi daha fazla kas lifini birden harekete geçirebiliyordur
-kaslarının bağlantı noktaları eklemden daha uzaktadır
-vucut yapısı bu 2 hareketi yapmaya müsaittir
-yıllardır bu 2 hareketin antrenmanını yaptığı için teknik üstünlüğü vardır

Yağ oranının güce etkisi olup olmadığını anlamak için diğer değişkenleri sabit tutup sadece yağ oranını değiştirmek lazım. O da bireyin kendisiyle karşılaştırarak mümkün. Kas kütlesi sabitken sadece yağ oranı artışının güç üretimine katkısı olur mu? Olmasının hiç bir mantığı yok..

Kullanıcı avatarı
Parshan
forumdostu
forumdostu
Mesajlar: 441
Kayıt: Ekim 28th 2011, 10:16
Konum: Ankara

Mesajgönderen Parshan » Ağustos 14th 2013, 11:48

Bence ekstra yağın kişiye güç katması mümkün değil çünkü yağ hücresinin güç üretme şeklinde bir güreci yok.
Akranlarından daha iri ve yağlı cocuk ve gençlerin daha güçlü olması o yağlarının altında diğerlerinin olduğundan daha kalın kasşara sahip olması yatar bence.yapısal olarak nasıl yaglıysa yine yapısal olarak kasşarı da büyük olabilir bazılarında.
Ama bu tip kişiler 25 30 yaşlarından itibaren müthiş bir düşüşe geciyor.
Hormonlarımız medeni dünyada bizi ancak 20 22 ye kadar idare ediyor.
Sonrası bize kalmıs.hala spor yapmayıö yağlı olanlar o akranlarından geriye düşüyor.


“Vücut Geliştirme Makaleler” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir